تاریخ : شنبه, ۲۳ خرداد , ۱۴۰۵ Saturday, 13 June , 2026
4

ضرورت بازآفرینی صنعت انرژی با محوریت پژوهش و بخش خصوصی

  • کد خبر : 10316
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۶
ضرورت بازآفرینی صنعت انرژی با محوریت پژوهش و بخش خصوصی
دستیار رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت توسعه پژوهش در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ایران، گفت: باید بیش از گذشته در این عرصه توجه و سرمایه‌گذاری کنیم.

به گزارش پایگاه خبری کیش پرس ،محمد نوری در آیین گشایش هفتمین همایش و نمایشگاه نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش در کیش افزود: آینده صنایع وابسته به پژوهش‌های کاربردی در این حوزه مهم است و بدون توجه جدی به تحقیق و توسعه، امکان پیشرفت پایدار وجود ندارد.

 

او با اشاره به نقش صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور، افزود: ما هنوز در مراحل ابتدایی علم و تولید پتروشیمی قرار داریم، در حالی که این صنعت برای کشور ما توسعه‌آور و جهش‌دهنده است و می‌تواند بسیاری از نیاز‌های ما را برطرف کند.

 

دستیار رئیس‌جمهور با بیان اینکه ظرفیت‌های گسترده‌ای برای تکمیل زنجیره پتروشیمی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: زمینه بسیار زیادی برای بهره‌گیری از پتروشیمی داریم که می‌تواند اقتصاد ایران را متحول کند، اما لازم است فعالیت‌ها و پژوهش‌های علمی گسترده‌تری در این عرصه انجام شود.

 

نوری، نفت، گاز و پتروشیمی را پایه‌های اقتصاد ملی دانست و گفت: صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، اسکلت و استخوان‌بندی اقتصاد ایران است و زمینه حرکت و شکل‌گیری تمدن اقتصادی کشور را فراهم می‌کنند.

 

او با اشاره به چالش‌های مدیریتی این حوزه‌ها ادامه داد: در حالی که زمینه لازم برای دستیابی به علم روز دنیا وجود دارد باید برای بازآفرینی این صنایع خود را به دانش و فناوری‌های نوین مجهز کنیم.

 

دستیار رئیس‌جمهور درباره آینده صنعت نفت نیز افزود: براساس بررسی‌ها سال‌های آینده با افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی تقاضا در صنعت نفت مواجه خواهیم بود و باید به سمت بهره‌برداری بیشتر از نفت و فرآورده‌های نفتی با فناوری‌های روز حرکت کنیم.

 

او با اشاره به وضعیت مصرف گاز در کشور، گفت: در حوزه گاز در وضعیت بسیار نامطلوبی قرار داریم، زیرا بیش از ۸۰ درصد تولید ما به مصرف خانگی اختصاص می‌یابد و نیمی از آن نیز هدر می‌رود.

 

نوری با تأکید بر ضرورت پرهیز از خام‌سوزی گاز افزود: اگر گاز را به فرآورده‌هایی مانند برق تبدیل کنیم، حداقل هشت برابر ارزش افزوده بیشتری ایجاد می‌کند.

 

او خاطرنشان کرد: با ادامه روند کنونی مصرف، در آینده گاز دیگر ابزار اقتصادی نخواهد بود و تولید کشور تنها پاسخگوی مصرف داخلی خواهد شد.

 

دستیار رئیس‌جمهور با اشاره به ناترازی انرژی در کشور، تصریح کرد: ناترازی انرژی فشار زیادی بر کشور وارد کرده و دولت برای عبور از این وضعیت، علاقه‌مند است با همکاری نزدیک‌تر با بخش خصوصی این مشکل را جبران کند.

 

نوری گفت: بدون بخش خصوصی توانمند، کشور مقتدری نخواهیم داشت و برای تحقق این هدف باید قوانین و بخشنامه‌های متعدد و متضاد که مانع تولید شده‌اند را ساماندهی کنیم تا گره تولید در کشور گشوده شود.

لینک کوتاه : https://kishpress.ir/?p=10316

برچسب ها

ثبت دیدگاه